veo
Danfoss testi
Hitachi testi

VEO Oy on suomalainen yritys, joka on erikoistunut sähköistys- ja automaatioratkaisuihin muun muassa teollisuuden, energiantuotannon ja merenkulun tarpeisiin. Vuonna 1989 perustettu VEO tarjoaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja sisältäen suunnittelun, toimituksen, asennuksen ja käyttöönoton.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Vaasassa, ja meillä on toimipisteitä useissa maissa. VEOn asiakkaita ovat muun muassa energiayhtiöt, teollisuuslaitokset ja meriteollisuusyritykset. Yrityksen tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja energiatehokkuutta moderneilla teknologiaratkaisuilla.

Danfoss kehittää tekniikoita, joilla voidaan tulevaisuudessa tehdä enemmän vähemmällä. Danfoss vastaa jatkuvasti kasvussa oleviin tarpeisiin infrastruktuurin, ruokahuollon, energiatehokkuuden ja ilmastoystävällisten ratkaisujen osalta. Danfossin tuotteita ja palveluita käytetään mm. jäähdytyksessä, ilmastoinnissa, lämmityksessä, moottoreiden ohjauksessa ja liikkuvissa laitteistoissa. Danfoss on aktiivinen toimija myös uusiutuvan energian sekä kaupunkien ja kaupunkiyhteisöjen kaukolämpöinfrastruktuurin alalla.

Danfoss-konserni työllistää n. 42 000 henkilöä kaikkialla maailmassa ja palvelee asiakkaita yli 100 maassa. Vuonna 2023 konsernin liikevaihto oli 10,7 miljardia euroa. Danfossin pääkonttori sijaitsee Tanskan Nordborgissa, ja Suomen-toimipisteet ovat Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella, Vaasassa ja Vantaalla.

Hitachi Energy on globaali teknologiajohtaja, joka edistää kestävän kehityksen mukaista energiatulevaisuutta kaikille. Kehitämme maailman energiajärjestelmää ympäristömyönteisemmäksi, joustavammaksi ja luotettavammaksi. Toimimme yhteistyössä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa kestävän energiatulevaisuuden edistämiseksi – nykyisille ja tuleville sukupolville. Hitachi Energyllä on vahva osaaminen, kokemus ja asennuskanta yli 140 maassa. Palvelemme verkkoyhtiöitä, teollisuutta, liikenne-, datakeskus- ja infrastruktuurialojen asiakkaita. Edistämme energian arvoketjun tehokkuutta ja sähkön saatavuutta kaikille innovatiivisilla teknologioilla ja palveluilla.  Yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa mahdollistamme digitaalisen muutoksen, jota tarvitaan nopeuttamaan energiamurrosta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

Suomessa Hitachi Energy kehittää ja valmistaa monia vihreän energiasiirtymän, ja myös Suomen sähkön huoltovarmuuden kannalta keskeisiä avainteknologioita. Yhtiön teknologiat mahdollistavat joustavan, luotettavan ja säävarman siirto- ja jakeluverkon, turvaavat sähköistä raideliikennettä Suomessa, varmistavat teollisuuden sähkönsaannin sekä tuuli-, aurinko- ja vesivoiman luotettavasti kulutukseen. Pelkästään Suomessa reilusti yli puolet tuotetusta tuulisähköstä virtaa koteihin, yrityksiin ja teollisuuteen Hitachi Energyn toimittamien muuntajien ja sähköasemien läpi. Suomessa kehitetty kriittisen infrastruktuurin ohjaus- ja valvontajärjestelmä MicroSCADA on käytössä yli 170 maassa ja valvoo sähkönsaantia yli kymmenelle prosentille maailman väestöstä. 

Hitachi Energy investoi 170 miljoonaa euroa uuteen tuotanto- ja teknologiakeskukseen Vaasan-seudulle. Vuonna 2027 valmistuvaan 30 000 neliömetrin tuotanto- ja teknologiakeskukseen rakennetaan huipputeknologiaa edustavat tuotanto- ja testauslinjat muuntajatuotantoon sekä modernit toimistotilat. Investointi korostaa yhtiön sitoutumista innovointiin, laatuun, turvallisuuteen sekä kestävään kehitykseen.